Egy különleges mediterrán növény is az összetevők közé került, melyet szuperélelmiszernek minősítettek – ez az csicsóka! Nézd csak, miket tud:
A csicsóka fő hatóanyaga az inulin növényi rostanyag, amely képessé teszi a szervezetet arra, hogy öngyógyító tevékenységének maximumát érje el. A leggazdagabb inulinforrás eddigi ismereteink szerint. Az inulin vízben oldódó nagyméretű rost, amely a bélben sértetlen marad, s így magához vonzza a jó baktériumokat a táplálkozásra. A káros bélflóra tagjai számára viszont az inulin a szaporodást és táplálkozást illetően közömbös.
- inulinnal az élelmiszer-allergia megszüntethető
- Szív- és érrendszeri betegségek esetén is alkalmazható.
- A koleszterin– és triglicerid csökkentő hatás
- Inulin fogyasztása rizikómentes, és könnyedén alkalmazható a rákterápiában.
- Cukorbetegség esetében az inulin, mint szénhidrát-energiaforrás azért jelentős, mert a vércukorszintet tartós fogyasztás esetén sem emeli.