Peak Veggie összetevő: Moringa oleifera

Moringa oleifera

A moringát sokszor „csoda fa”-ként is emlegetik komplex beltartalma és jelentős élettani hatásai miatt.

18 féle esszenciális aminosavat tartalmaz, kimagaló A- és C-vitamin forrás, nagy mennyiségben tartalmaz kálciumot, magnéziumot, cinket, káliumot, vasat, omega 3 zsírsavat, és ezek mellett számos rákellenes vegyületet. Protein tartalma magasabb a tojásénál, így vegán életmódot folytatóknak kifejezetten előnyös.

Az elmúlt években egyre több klinikai vizsgálatot indítottak a moringa élettani, és főként daganat-elleneshatásának vizsgálatai kapcsán. Hasnyálmirigy-rák, és több más agresszív ráktípusnál is kimagasló pozitív eredményeket hozott.

Emellett számtalan egyéb élettani területen van még pozitív hatása.

A moringa fa leveleit régóta alkalmazzák a hagyományos orvoslásban gombaellenes, antibakteriális,antidepresszáns hatása miatt, de a cukorbetegség kontrollálására, fájdalom- és lázcsökkentésre, és még asztma kezelésére is kiváló.

A moringa vércukorszint csökkentő összetevőket is tartalmaz. A levelében található króm segíti az inzulin hatásának fokozását és támogatja a vér glükóz-felvételét. Ennek alapján kiegészítő terápiaként igen hatékony segítség tud lenni.

Egy másik izgalmas terület, amit a moringa fogyásztása tud támogatni az szexuális aktivitás, potencia növelés. Magas cink tartalmának köszönhetően jelentősen hozzájárul a merevedési zavarok leküzdésére, javítja a termékenységet férfiak és nők esetén egyaránt. Tudományos vizsgálatok eredményeként a természetes vágykeltők, afrodiziákumok közé bekerült ezekkel a növényekkel együtt.

A magas és komplex tápanyag tartalom jelentősen hozzájárul a mindennapi vitalitás, fittség megőrzéséhez, javuítva a szervezet és a vér oxigénellátottságát, így remekül tudja elűzni a fáradékonyságot.